Thursday, November 3, 2011

Dengarlah suara hati

Assalamualaikum dan salam satu malaysia..hehe...Allah itu maha adil...setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmat disebaliknya...tapi keadilan yang dijanji kan oleh allah itu telah disalah erti dan disalah gunakan oleh manusia yang sebilangannya mementingkan diri sendiri...setiap keluhan dan rintihan yang aku luahan kan tak siapa yang tahu,dari sudut luaran hanya senyuman,gelak tawa mesra hanya itu yang mampu kukongsi buat teman2ku....tapi disebalik dalamannya,tak siapa yang tahu,perasaan duka,kecewa,marah...ianya tersimpan rapi dalam hatiku...aku ingin menjadi yang terbaik dalam kalangan yang terbaik,tapi aku tidak sedar yang terbaik itu hanya mampu muncul apabila kebaikan itu kita gunakan kearah kebaikan...yang menjadi persoalanku,kebaikan yang ku lakukan kadang-kadang telah disalah ertikan oleh teman-temanku dan ianya sekali gus telah meragut kepercayaanku...jadi siapa yang harus dipersalahkan...!!!..aku....teman-temanku.....aku pun tidak tahu....antara tuntutan agama dan naluriku....dan aku berharap suatu hari nanti semua ini akan berakhir......

Saturday, October 15, 2011

Hari Happyku bersama Model kampung

Peminta Sedekah Yg setia

Penunggu Buah Kelapa Gugur

Rasa Nak Terjun Jer Jambatan Ini
Digurun Sahara 

Budak Buta Perasan Bagus

Pabila Diedit Oleh myFriends

Penunggu Yg Setia



Assalamualaikom...hari NIE kurang sikit tension aku...kalau tak,tak tahu aku nak cakap macam mana...dari satu masalah ke masalah macam2 dugaan aku terima..tapi alhamdulillah,dengan kesabaran dan ketekuhan dapat jugak aku selesaikan.betul orang kata,tak ada masalah yang tak dapat diselesaikan.cuMa kita kena terus mencuba....setelah sekian lama aku tidak keluar,hari nie 16.8.2011...dapat jugak ak  keluar.dengan paksaan my best friend zuhaili dan khairul...aku kalah dengan pujukan dan rayuan mereka.macam biasa minat berPHOTOSHOOT xpernah lari dalam minatku.walauapun rupaku tak lah sekacak aaron aziz,fahrin ahmad....tetapi dah kurniaan allah sebegini,sebegini juga aku terima seadanya.dengan panas terik yang memancar ke tubuh ku,aku tidak berganjak sedikit pun.alang2 bergambar biarlah puas hati..betul tak...kemahiran dan bakat yang ada pada myPHOTOGRAFER....alhamdulillah semua gambar nampak ok...selain itu celoteh my partner atau my best friend yang sama2 gila shoot...telah menceriakan keadaan...dan gambar2 yang ada pun boleh tahan lawanya.dengan gambar yang bagiku cukup lawa telah menjadikan aku punya koleksi gambar semakin bertambah.biarlah koleksi ini tersimpan rapi dalam aku punya laptop.tempat yang aku pilih sememangnya tempat yang kurang kunjungan orang awam..maklumlah nak pose nie bukan la senang,kalau dah ada mata2 yang memandang pegerakkan ku outomatik la menjadi kaku..so,kalau dah tahu itu kelemahan kita.why not kita mencegah awal2...nie model kampung jer,tak yaH la nak tayang muka nie..ok.hahaha..so far nie lah gambar terbaru ku..nanti kalau ada kesempatan lain atau cerita yang lebih menarik insyaallah...aku punya blog menjadi pemenamku...bye2222.......harap2 hari yang mendatang akan menjadi lebih tenang dan  sempurna...love u all...                                                                                                                                                                                                                                      

Sunday, April 10, 2011

TRUE OR FALSE

SAHABATKU ENGKAULAH SEMANGATKU

Sahabatku……….!
Di dalam keremangan hidup ini,
aku berjalan mencari arti kehidupan
teringat aku padamu,
Sahabatku……….!
Engkau yang selalu membantu
di dalam mencari arti kehidupan yang sebenarnya
tapi kini
dirimu tla jauh………dan terlalu jauh untuk ke jangkau
Sahabatku……….!
kepergianmu dengan tiba-tiba
sangat ku sesali
mengapakah aku tak tahu ??
setelah aku tahu semuanya
engkau sudah tiada padaku lagi
sahabatku………
seberat apapun masalahmu
sekelam apapun beban hidupmu
jangan pernah berlari darinya
ataupun bersembunyi
agar kau tak akan bertemu dengannya
atau agar kau bisa menghindar darinya
karena sahabat…..
seberapa jauhpun kau berlari
dan sedalam apapun kau bersembunyi
dia pasti akan menemuimu
dalam sebuah episode kehidupanmu
sahabatku……
alangkah indahnya bila kau temui ia dengan dada yang lapang
persilahkan ia masuk dalam bersihnya rumah hati
dan mengkilapnya lantai nuranimu
hadapi ia dengan senyum seterang mentari pagi
ajak ia untuk menikmati hangatnya teh kesabaran
ditambah sedikit penganan keteguhan
sahabat…….
dengan begitu
sepulangnya ia dari rumahmu
akan kau dapati
dirimu menjadi sosok yang tegar
dalam semua keadaan
dan kau pun akan mampu dan lebih berani
untuk melewati lagi deraan kehidupan
dan yakinlah sahabat……..
kaupun akan semakin bisa bertahan
kala badai cobaan itu menghantam

Wednesday, March 9, 2011

FESKO UITM MACHANG TERBAIK...

video
Hallo you all....dah lama aku tak update aku punya blog.malam nie dengan kerelaan hatiku,telah ku upload satu video yang bertajuk FESKO 2011.for your information,ini merupakan kali pertama aku join fesko,ya la...aku kan baru part 1..uhuhuh..uitm machang memang the best la..ditambah pula fesko diadakan selama seminggu,memang menyeronokan betul r...serius aku cakap..tapi yang tak best nyer pulak,bajet aku pada minggu itu,telah banyak aku keluar kan...ye la,mana tak nyer,dengan pelbagai gerai yang dibuka..astafirullahalazim,memang belanja besar r..huhuuh....ok,berbalik pada video diatas,gambar2 itu merupakan gambar pada malam last,aku ini baik dengan kelab SICC.so,digerai itu lah aku menggila pada malam itu,ditambah pula,dengan kehadiran en.farouk iaitu selaku penasihat kelab SICC,dan kalau engkau semua mau tahu,mereka2 yang terlibat itu semua adalah merupakan senior2 ku.mereka ini semua memang sporting giler,serius aku cakap.erm...dio orang memang terbaik r,dan disini aku juga mahu mengucapkan terima kasih pada,sicc club member,akak2 kampus kota bharu yang sanggup drive dari kb hingga bandar machang..waridi,nenek,kak mas..dan yang lain2.korang memang terbaik dari ladang r..huhuuh...ok lah,esok aku nak pergi khrusus BIRITATANEGARA,so,jam pun dah menunjukkan pukol 3.27am..rasanya dah sesuai untuk ku tidor..huhuuh...bye...wasalam...muah..love u all..hehehe

Monday, February 21, 2011

CALCULUS STUDY GROUP-PENING2

pensyarah tiada kelulusan...huhuuh

aku sama hantu kak limah...huuhhu....gila calculus...

jawab latihan,macam jawab exam....huuhuh semangat giler....

budak gila whitebox....uhuhuh

budak control cute..uhuh

best student calculus...zaid n shahrul....huhuhu

hahaha.....betul ker salah nie....???...pening jer aku tengok...uhhu

hahaah.....semangat betul student statistik nie..hahah

Boleh jawab ke tak nie..???confident jer aku tengok..uhuhu



Budak control macho..uhuhuh
Assalamualaikum dan salam muhibah buat teman-temanku sekelian...esok ada test calculus,aku belum study lagi,alamak,peningnyer kepalaku.apa yang hendak ku jawab nanti,haiya..aku nie tak adalah pandai sangat,otak pun takda la segeliga mana,dengan latihan yang entah kemana,errrrmmm....pusing-pusing...math nie,kalau tak sentiasa diupdate ianya akan membolehkan kita blank ketika menjawab.so,malam ini,aku sama teman-teman classmate ku telah membuat satu inisiatif,dimana telah mengadakan study group.kita orang bermula dari pukol 9mlm  hingga pukol 3 pagi..erm..tengok tu,kalau dah start math,ianya akan rasa masa itu berlalu dengan pantas.,,,huhuhu...kita orang discuss dari bab pertama hingga bab tiga.dan syukur alhamdullilah,dengan kebijaksanaan teman-teman,aku dah boleh ingat step untuk menjawab terutama bab differentation.dengan jalan kira yang panjang berjela-jela...uhuhuh...apa2 pun thanks a lot to muhamad shahrul dan zaid,kerana telah berkongsi ilmu pada ku..malam seterusnye,kita orang akan buat discussion soalan past year akaun.sebab test akaun akan diadakan seletah test calculus ini.mejoriti student CS111(diploma statistik) kurang mahir akan subjek akaun.ok lah,mataku pun dah mengantuk,tubuhku dah mula keletihan,so,sampai disini sahaja lah story aku...uhhuhu...nanti next time aku cerita lagi.huhuh..dadadad...dududud...dididid...dedede..muaaaaahhhh